Circuleather

Een sterke business case voor een succesvolle subsidieaanvraag.

Uitdaging

Hoe maken we van een duurzaam idee een schaalbaar en levensvatbaar businessmodel?

Doel

Een scherpe business propositie formuleren die aansluit op marktkansen, klantbehoeften zodat Circuleather succesvolle aanvraag ik kan dienen voor een subsidie aanvraag om vervolgens verder te groeien als circulaire leer groothandel.

Oplossing

Een gestructureerd innovatietraject waarin wenselijkheid, haalbaarheid en levensvatbaarheid samenkomen in een heldere business propositie.

Stel je voor…

Je hebt een duurzaam idee dat inspeelt op maatschappelijke urgentie, maar je weet niet hoe je dat vertaalt naar een propositie die echt werkt. Zowel commercieel als operationeel? Waar begin je? En hoe maak je het tastbaar en onderbouwd, zodat het bijdraagt aan een volledige en kansrijke subsidieaanvraag? Gelukkig is er een manier om jouw idee te verankeren in een sterk fundament: een front-end innovatietraject dat niet alleen de juiste vragen stelt, maar ook de antwoorden helpt structureren en vertalen naar een overtuigende businesscase.

De waarde van een scherpe business propositie

Circuleather bevindt zich in een domein vol potentie: Een groothandel in pre-loved leer afkomstig van ontmanteld zitmeubilair. Toch is het zonder een scherp omlijnde propositie lastig om subsidies aan te vragen, partners aan te haken of richting te geven aan groei. Zich op jouw propositie helpt je van probleemdefinitie tot klantwaarde, van impact tot businessmodel.

Bij Horizonteer geloven we dat een goede propositie niet alleen inspireert, maar ook overtuigt. Daarom werkten we samen met Circuleather aan een gefaseerde aanpak waarin iteratie en onderbouwing centraal stonden. Geen dikke rapporten, maar een praktische aanpak met concrete deliverables.

De uitdaging

Circuleather stond op het punt om een subsidieaanvraag in te dienen binnen het programma ‘Kansen voor West III’. Een programma dat vraagt om scherpe onderbouwing van impact en haalbaarheid. De centrale vraag: hoe zetten we onze visie om in een business propositie die zowel overtuigt als uitvoerbaar is?

Het proces

Samen met het team van Circuleather doorliepen we twee fasen:

  • Fase 1 – Analyse
    Doel: het formuleren van de centrale probleemstelling en het begrijpen van de positie van Circuleather in de keten.

    • Workshop om de waardeketen en stakeholders in kaart te brengen

    • Eerste opzet van het Business Model Canvas

    • Ontwikkeling van een Waardepropositie Canvas gericht op kernklanten

    Fase 2 – Implementatie
    Doel: de business propositie uitwerken, valideren en onderbouwen voor subsidieaanvraag en markttoepassing.

    • Levensvatbaarheid onderbouwd in Excel op basis van scenario’s

    • Heldere, gestructureerde business propositie in documentvorm

    • Presentatie van de belangrijkste inzichten en aanbevelingen tijdens een gezamenlijke review

    Tijdens dit traject werkten we nauw samen met het Circuleather-team. Zij brachten hun kennis van het product en de circulaire ambities in; wij faciliteerden het proces, de methodiek en de structuur.

Het Resultaat

Voor Circuleather leverden we een complete business propositie op die aansluit bij de criteria van subsidieverstrekkers én de realiteit van de markt. Het resultaat is een tastbaar document dat fungeert als onderbouwd startpunt voor groei en samenwerking. De propositie vormt nu het fundament voor vervolgstappen in financiering, positionering en productontwikkeling.

Neem contact op met Nienke:

Ben jij ook behoefte aan een scherpe business propositie?

‎‪+31 6 28324038‬